gr 6/7 in kinderraad van Zuidoost

gr 6/7 in kinderraad van Zuidoost

Vrijdag 9 november 2018

Onze groep 6/7 mag als een van 6 groepen van Amsterdam meedoen aan de Kinderraad van Zuidoost!

Gisteren zijn er 2 mensen van de gemeente gekomen om hierover te vertellen. Het zijn altijd de volwassen die beslissen hoe het gaat. Nu krijgen onze kinderen een stem in de stadsdeelcommissie van Amsterdam Zuidoost.

De kinderen van groep 6/7 gaan een plan maken voor onze buurt. Wat zouden zij hier willen om het hier nog leuker te maken om te wonen en spelen? Dit plan gaat gepresenteerd worden in de raadszaal van het stadskantoor door 2 kinderen. Zij gaan proberen hun plan zo goed te presenteren dat uiteindelijk de 5 vertegenwoordigers van de andere scholen gaan kiezen voor ons plan. Het door de kinderraad gekozen plan gaat ook echt uitgevoerd worden in de buurt.

De 2 groepsvertegenwoordigers zullen ook meegaan denken in de kinderraad over wat zij belangrijk vinden voor de buurt en hun ideeën meegeven aan de Stadsdeelcommissie.

Stadsdeelcommissielid Leila Azzam was gisteren bij ons aanwezig op de kick-off van dit project. Zij zal onze groep 6/7 gaan helpen bij het plan en ze in contact brengen met mensen van de gemeente.

 


Terug

Vreeswijkpad 6

1106 DV Amsterdam

020 696 32 62

directie@null16montessori.nl