2 knd.officieel stadsdeelcommissielid

2 knd.officieel stadsdeelcommissielid

Woensdag 9 januari 2019

Vanmiddag zijn 2 kinderen van groep 7 officieel geïnstalleerd als kinderstadsdeelcommissielid. De kinderen zaten in het stadsdeelkantoor in de raadszaal op de stoelen waarop normaal de volwassen stadsdeelcommissieleden zitten. Zij hebben officieel de eed afgelegd bij de voorzitter van het stadsdeel Zuidoost, Tanja Jadnanansing.

De kinderen zullen samen met 10 andere kinderen de kinderraad vormen. Zij komen dit half jaar 6x bijeen in de raadszaal om daar samen met de stadsdeelvoorzitter te spreken over wat zij als kind belangrijk vinden in onze buurt. Ook gaan zij met hun klas zelf een plan maken en deze presenteren. Een van de 6 plannen zal ook echt door het stadsdeel uitgevoerd gaan worden.

Wij zijn heel trots op Chemilia en Soulaiman hoe zij vanmiddag gesproken hebben in de raadszaal.Soulaiman is ook nog, na zijn pitch, verkozen tot plaatsvervangend kindervoorzitter. Een hele eer.

Vanavond en morgen komt de kinderraad in het nieuws van AT5. Dus kijken allemaal. Volgende week zijn de kinderen ook te zien op het billboard bij metroingang Bijlmer.

 


Terug

Vreeswijkpad 6

1106 DV Amsterdam

020 696 32 62

directie@null16montessori.nl